vineri, 15 mai 2009

Catalogul IMM-urilor din Arges

Aseara, la Hotel Alcadibo a avut loc festivitatea de lansare a "Catalogului Electronic al IMM-urilor din Judetul Arges".
Editat de catre "Federatia Patronala a Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Arges" (FPIMM), catalogul contine informatii despre mai mult de 3000 de firme din judet, se va distribui gratuit in 5000 de exemplare si se doreste a fi atat un ghid al mediului de afaceri din Arges cat si o modalitate prin care intreprinzatorii se vor putea cunoaste mai bine intre ei, vor putea crea legaturi de afaceri.
La festivitatea de lansare de aseara au fost invitate si oficialitatile locale (Presedintele Consiliului Judetean, Prefectul, Primarul Pitestiului). Din pacate, acestia au stralucit prin absenta, motivul invocat fiind acela ca a trebuit sa fie prezenti la Bucuresti la o alta actiune. Asa incat, singurii invitati din afara FPIMM Arges au fost reprezentantii AOA Arges si ai CCI Arges, dar si cei ai Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).
Criza economica a fost un subiect la ordinea zilei in cadrul discursurilor tinute cu aceasta ocazie. Si plecand de la criza, toti vorbitorii au protestat impotriva masurilor restrictive luate de actualul guvern, masuri ce vor afecta in mare masura activitatea IMM-urilor. A fost evidentiat si modul zeflemist in care Secretarul de Stat Gratiela Iordache i-a tratat pe reprezentantii patronatelor cu care a avut recent o intalnire (a se vedea acest articol), dar si faptul ca desi guvernul invita la discutii si negocieri pe toti partenerii sociali, deciziile se iau fara a se tine cont de pozitiile acestora.
De asemenea, pe baza unor analize facute cu ajutorul CCI si Registrului Comertului Arges, s-a putut remarca faptul ca anul acesta sunt cu mult mai multe firme radiate, in incetare sau in suspendare de activitate, decat in anii precedenti.
Plecand de la aceste lucruri, vorbitorii au facut un apel la unitate, atat intre IMM-uri cat si intre asociatiile patronale care le reprezinta.
Seara s-a terminat intr-o atmosfera colocviala, toti cei prezenti fiind invitati la o cina de afaceri.

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP