joi, 30 aprilie 2009

Va incit sa vizitati Biserica rupestra de la Corbi

Comuna Corbi se afla in nordul judetului Arges. De la Curtea de Arges o iei pe drumul spre Campulung, iar pe la jumatatea drumului , mai precis in comuna Domnesti te iei dupa indicator si faci la stanga.
N-ai mult de mers, iar drumul este relativ bun. Daca ai ajuns la Corbi, inca n-ai ajuns la munte. Fagarasul se profileaza in zare, falnic, majestuos. Iar paralel cu soseaua dar in sens invers curge uneori linistit, alteori mai involburat, Raul Doamnei.Comuna e frumoasa, oamenii gospodari. Cel putin asta poti sa ghicesti privindu-le casele.
La un moment dat, in dreapta, peste rau privirea iti va fi atrasa de o stanca imensa lunga de cca 50 m, inalta peste 20 m. N-ai cum sa treci mai departe fara s-o observi.Lasi frumusel masina la marginea drumului (se poate ajunge si cu masina pe ulitele catunului de peste rau, dar eu cred ca e mai interesant sa-l traversezi pe puntea suspendata) si te indrepti catre acea stanca.
Ajungand mai aproape iti dai seama ca nu e o simpla stanca pe varful unui deal. La baza ei vei observa mai mult scrijelita o forma de biserica. Este biserica rupestra de la Corbi, un monument care te uimeste fie si numai gandindu-te la cat efort a trebuit depus pentru a fi amenajat.
Nu vreau decat sa va determin sa mergeti s-o vizitati, asa ca n-o sa va dau prea multe detalii. Oricum, cred ca pozele pe care le-am postat (facute de mine, nu luate de pe net) sunt destul de elocvente si de incitante. Mai fac o singura mentiune : pentru cei dornici de miscare exista posibilitatea de a urca pana in varful stancii pe o carare destul de bine pusa la punct.
Asa ca, drum bun si vizita cat mai placuta. Eu am fost pe-acolo acum mai putin de 2 saptamani, in a doua zi de Pasti.

Despre

Acest blog a pornit din ideea de a face ceva asemanator unui alt blog colectiv local, Mioveni Blog, dar care sa cuprinda o arie geografica mai mare si, implicit, un numar mai mare de bloggeri. Vom incerca sa scriem despre lucrurile bune si mai putin bune ale judetului Arges, despre aspecte specifice doar unei anumite zone a judetului si despre altele ce il caracterizeaza in totalitatea sa si chiar ii depasesc granitele.
De aceea cautam bloggeri si din alte zone ale judetului, respectiv Curtea de Arges, Campulung, Topoloveni, Costesti si altele, nu doar din regiunea Pitesti-Mioveni pe care cred ca o putem acoperi in mare masura.

Ungaria e o tara ?

Nu stiu de unde a gasit fiu-meu secventa pe care o voi posta mai jos, dar e tare rau. Este vorba de varianta americana a emisiunii "Te crezi mai destept decat un copil de clasa a V-a?". Sunt convins ca majoritatea cititorilor mei inteleg limba engleza, dar nu ma pot abtine sa nu va povestesc totusi faza. Concurenta este intrebata "Ce tara europeana are capitala la Budapesta?".
Imi amintesc ca acum cca. 12 ani, un amic stabilit in Franta imi spunea ca aproximativ jumatate dintre francezi confunda Budapest cu Bucarest, datorita faptului ca suna cam la fel. Si, adauga el, mai gasesti si cate unul care spune ca Romania are capitala la Sofia.
Bun, ce credeti ca a raspuns fatuca noastra din America? Pai n-a stiut, asa ca s-a hotarat sa copieze ceea ce scrisese copilul. Iar daca ar fi raspuns, ar fi raspuns Franta.
- Ai fi plecat acasa fara niciun ban, ii spune prezentatorul, pentru ca raspunsul corect este Hungary.
- Hungary?
- Da, Hungary. La fel ca i'm hungry (mi-e foame).
- Hungry (foame), asta-i tara? Auzisem eu ca Turkey (curcan) ar fi o tara dar si Hungry?
Vazand ca pe youtube nu exista aceasta filmare, fiu-meu a postat-o urgent.
Va las s-o savurati si voi :

P.S. Tin sa-i multumesc lui Logatu' pentru ca m-a invitat sa scriu pe acest blog colectiv.

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP