joi, 30 aprilie 2009

Va incit sa vizitati Biserica rupestra de la Corbi

Comuna Corbi se afla in nordul judetului Arges. De la Curtea de Arges o iei pe drumul spre Campulung, iar pe la jumatatea drumului , mai precis in comuna Domnesti te iei dupa indicator si faci la stanga.
N-ai mult de mers, iar drumul este relativ bun. Daca ai ajuns la Corbi, inca n-ai ajuns la munte. Fagarasul se profileaza in zare, falnic, majestuos. Iar paralel cu soseaua dar in sens invers curge uneori linistit, alteori mai involburat, Raul Doamnei.Comuna e frumoasa, oamenii gospodari. Cel putin asta poti sa ghicesti privindu-le casele.
La un moment dat, in dreapta, peste rau privirea iti va fi atrasa de o stanca imensa lunga de cca 50 m, inalta peste 20 m. N-ai cum sa treci mai departe fara s-o observi.Lasi frumusel masina la marginea drumului (se poate ajunge si cu masina pe ulitele catunului de peste rau, dar eu cred ca e mai interesant sa-l traversezi pe puntea suspendata) si te indrepti catre acea stanca.
Ajungand mai aproape iti dai seama ca nu e o simpla stanca pe varful unui deal. La baza ei vei observa mai mult scrijelita o forma de biserica. Este biserica rupestra de la Corbi, un monument care te uimeste fie si numai gandindu-te la cat efort a trebuit depus pentru a fi amenajat.
Nu vreau decat sa va determin sa mergeti s-o vizitati, asa ca n-o sa va dau prea multe detalii. Oricum, cred ca pozele pe care le-am postat (facute de mine, nu luate de pe net) sunt destul de elocvente si de incitante. Mai fac o singura mentiune : pentru cei dornici de miscare exista posibilitatea de a urca pana in varful stancii pe o carare destul de bine pusa la punct.
Asa ca, drum bun si vizita cat mai placuta. Eu am fost pe-acolo acum mai putin de 2 saptamani, in a doua zi de Pasti.

3 comentarii:

Logatu 30 aprilie 2009 la 18:14  

Superbe locuri! Am fost acolo acum cativa ani. La fel de interesanta este si cea de la Namaiesti.

Geocer 30 aprilie 2009 la 21:30  

In aceeasi zi am fost si la cea de la Namaesti. Ai dreptate, e foarte frumoasa. Si mai sunt si alte locuri minunate prin nordul judetului.

Anonim 7 mai 2009 la 15:21  

Frumos!

  © Free Blogger Templates 'Photoblog II' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP